Góed voelen door goed vóelen

;

Góed voelen door goed vóelen

Via golving tot flow: je gaat je pas góed voelen door goed vóelen

Vanochtend weer door de natuur gejogd met ‘t groepje. Geen asfalt en vooral: niks vlak aan. In voornamelijk zacht zwaar zand en dan ook nog omhoog en omlaag: overal glooiingen, golvingen.

Echt overal, ja, zelfs in mijn schoen:

Golving oefenden we in voornamelijk zacht zwaar zand en dan ook nog omhoog en omlaag: omhoog, mee met je ademhaling, golving toelaten in je houding van voor naar achter, en als de omgeving het suggereerde: heupgolving van links naar rechts, en steeds als de omgeving het suggereerde juist heupgolving van boven naar onder.

Zo slow rennend ontstond op gevoel feeling met (the?) flow. Niet flow in de zin van euforie door adrenaline, want dat is een pepmiddel dat zo opbrandt. Wel flow als resultaat van lichaamsgevoel dat je weer aanspreekt, en daarmee mooi ook eens een ander breindeel dan dat vandaag de dag al zo overprikkelde.

Probeer eens hoe dat voelt. En juist als je het niet snapt moet je het eens komen voelen: goed vóelen voelt goed.

En wat heeft het allemaal te maken met Keep Alive en mijn motto Get old, stay young?  Je slijt zo bewegend minder hard en dat speelse gevoel onderweg, hè, dát is pas energie die niet opbrandt.

info@keepalivemoving.com
Andere lokale feelgood-events in beweging vind je trouwens ook via http://keepalivetours.com

Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *