Mindful walking / running: geen wandelclub, geen hardloopclub.

;

Mindful walking / running: geen wandelclub, geen hardloopclub.

Hoe we (ons) bewegen, dat vind ik interessant. Welke houding neem ik aan? Welke vooropgezette mening dient zich aan, volg ik, neem ik afstand van? Kan ik het een en ander loslaten? En dat niet in een gecontroleerde ruimte met een boeddhabeeld en wierook of zo, maar juist buiten, juist in beweging, met allemaal ongecontroleerd spontane beweging óm me heen? Net als in het leven?

Ik heb een voorstel en misschien wil je me daarin wel even volgen. Want ik wandel en ik ren, ik beweeg en ben me bewust, en daardoor kan ik de fijnafstemming met mezelf aangaan, ingaan, van binnen, en vanuit die innerlijke rust, die innerlijke verbinding mijn eventuele oordelen, verwachtingen, spanning, bezorgdheid rondom de dingen om me heen… loslaten. Ontspannen.

Proberen? Eerst verbinding van binnen? Dat kan bijvoorbeeld in Kijkduin. Lees nog even verder.

Walking en running met aandacht voor het bovenstaande kun je mindful noemen, en zo noemen we het ook bijvoorbeeld op maandagavonden vanuit Kijkduin, Deltaplein 409, de oude Chase-winkel in het nu nog bestaande winkelcentrumpje, je ziet het zo, bij de enorme graffiti van Jaws! Maar voeg aan mindful gerust betekenisvol en liefdevol toe. Plus playful.

Wandelen begint om 19.30 uur. Superslow running om 20.45 uur, en duurt steeds een uur, inclusief vele stopjes. Trouwens, de zon gaat er vaak zo onder, op zo’n maandagavond.

Info en aanmelden: info@keepalivewalks.com. Ah, het kost een tientje per keer, inclusief meer en meer mooie momenten in het nu en zelfs in het leven.