Volle Maan Duinen-Strand Mindful trailWALK-clinic 11 april 2017

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Volle Maan Duinen-Strand Mindful trailWALK-clinic 11 april 2017

Doe op VOLLE MAAN maandag 11 april 2017 mee aan de Mindful trailWALK clinic van 2 uur in de schitterende duinen ten zuiden van Kijkduin, Den Haag.

Engelstalig, er komen 15 internationals al.

We starten om 19:30 uur met een uitgebreide clinic, met trailruntechnieken, mindfulness en ademhalingstechnieken. Daarbij gaat het niet om snelheid of afstand, iedereen kan meedoen.

Start: eind De Savornin Lohmanlaan – Laan van Poot. Zelfs als de volle maan achter een wolk schuilt, ga je genieten van pure natuurpracht, met vele opmerkelijk mooie plekken.

Door middel van mindfulness is het mogelijk om een stuk efficiënter met je energie om te gaan. Slim on the long run, letterlijk en figuurlijk!

Dit is The Shepherd’s Way of Walking, die in Blue Zones mede zulke gezonde oude mensen oplevert!

Na de uitgebreide clinic gaan we de technieken toepassen in een Mindful trailWALK. De duur wordt afgestemd op het niveau in de groep.

De afstand die we in totaal in 2,5 uur gaan lopen ligt tussen de 5 en 8 km.

Aan het eind sluiten we aan bij een meditatie-kampvuur op het strand, geleid door Marlenergy (Marleen Smits), inclusief met zijn allen gezellig ook wijn uit Sardinië, en dat is terecht!

Programma:

19:30 uur – 21:15 uur: Clinic Mindful trailWALK.

21:oo – 21.30 uur: Ontspannen Mindful trailWALK.

21.30-22.00 uur: Bijzondere wijn rond kampvuur op strand, hele fijne sfeer.

De totale kosten voor deze geheel verzorgde avond bedragen 15 euro p/p, inclusief wijn aan het eind.

BLOGTEKST OP WWW.DENHAAGDIRECT.NL
NA DE EERSTE CLINIC:

Mindful rennen à la Mindful Run
Het is de hoogste tijd om kennis te maken met mindful rennen à la Mindful Run. In Nederland zijn er al 70 Mindful Run-trainers actief. We volgen in een groen stukje Den Haag een Mindful trailRun-clinic bij Mindful Run Den Haag. Trainer Sam leert je bewust te lopen van snel-snel-snel naar zen. En het gaat eenvoudiger dan je denkt. Bij Mindful Run gebruik je altijd een combinatie van mindfulness, specifieke ademhalingstechnieken en hardlopen. Het is zo mogelijk om een stuk efficiënter met je energie om te gaan. En die energie, die komen we juist net vaak tekort. Minder hard, meer hart’ is het idee. Geheel open minded starten we de clinic.

Vanaf landgoed Ockenburgh leggen we in een rustig looptempo de eerste meters af. Bij voorkeur dwars door de blubber en over het paardenpad. Al snel volgen de eerste tips en tricks. Want hardlopen is meer dan zo snel mogelijk je ene voet voor je andere zetten. Dat wisten we natuurlijk wel. Maar er bewust mee omgaan is een tweede. Door gebruik te maken van verschillende variaties kan je je looptechniek en ademhaling aanpassen aan de situatie. De situatie van bijvoorbeeld de ondergrond, maar ook op basis van je eigen fitheid.

Looptechnieken, ademhalingsoefeningen en yogaposes wisselen elkaar op een relaxt tempo af. Zonder dat het zweverig wordt. Het gaat tijdens een Mindful Run namelijk niet om snelheid of afstand. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is genieten. Tijdens het hardlopen heb ik nog nooit zoveel opvallende bomen en opkomende krokussen gezien. Dus je kunt je Runkeeper lekker uit laten. Het idee is dat iedereen die wil bewegen in de vrije natuur kan meedoen. Ook als je jezelf niet als sportief bestempelt. Je leert om beter te luisteren naar je eigen lichaam, meer open voor wat het zegt, voor wat het nodig heeft om ook op de lange duur goed te functioneren. En ben je je meer bewust van wat je doet, dan kun je ook gerichter wat aanpassen. Vooral dat laatste kan wel eens een eyeopener zijn. Niets moet, alles kan.

De clinic duurt nota bene 2,5 uur. Na die tijd ben ik in plaats van volledig uitgeput en afgemat, ontspannen en relaxt. Mijn hoofd is helemaal leeg en mijn lichaam los. En toch, zonder dat ik me ervan bewust ben, zitten er aardig wat kilometers in de benen. Zo kan het dus ook. Vanaf nu ga ik mijn kilometers vaker bewuster maken. En gewoon genieten. Dat blijft het allerbelangrijkste.

Ook Mindful Run leren? Door de mix met specifieke ademhaling en mindfulness is dit de enige ‘hardloopcursus‘ in Den Haag die door een zorgverzekeraar vergoed wordt (Zorg & Zekerheid, aanvullende verzekering, preventiecursus). Nog deze maand starten er op diverse plekken in Den Haag 5-weekse cursussen, De 5 sessies kosten samen €95, compleet met huiswerk voor de rest van de week. Start snel met je nieuwe hardloopleven en ga mindful rennen à la Mindful Run Den Haag (zelfde naam op Facebook).

 

 

april 11 2017

Venue

De Savornin Lohmanlaan

De Savornin Lohmanlaan-Laan van Poot Netherlands

+ Google Maps